Psihoterapia depresiei Bucuresti 15 iul. 2022

De:Alex Oros

Depresie

Psihoterapia depresiei Bucuresti 

Ce motive ne determina sa apelam la psihoterapia depresiei Bucuresti

Psihoterapia depresiei pentru adulti Bucuresti. Ca adulti, ne putem confrunta uneori cu situatii care necesita prezenta in cabinetul de psihoterapie. In viata fiecaruia dintre noi pot aparea momente de tristete, anxietate, nemultumire… Momente in care ne simtim blocati sau cu nervii intinsi la maxim… Simtim cum ceva se intampla, cum incepem sa pierdem acel sentiment de incredere in noi.  Siguranta de zi cu zi parca se subrezeste cu fiecare oftat al nostru…  Suntem din ce in ce mai irascibili sau mai deprimati… Ajungand sa fim ingrijorati si sa ne punem intrebari asupra sanatatii noastre.

Daca traversam o perioada asemanatoare, iar spijinul familiei sau al prietenilor ne-a lipsit ori nu ne-a fost de folos, cel mai bine ar fi sa apelam la servicii profesioniste. La psihoterapia individuala pentru adulti.

Un psiholog ne poate acorda intotdeauna un ajutor calificat, intr-o maniera profesionista si intr-un mod discret. In cadrul sedintelor de psihoterapie pentru adulti vom invata cum putem face fata momentelor dificile pe care le traversam, cum sa infruntam stresul si sa gestionam situatiile conflictuale.

Psihoterapia depresiei pentru adulti in Bucuresti

In cadrul psihoterapiei pentru adulti, persoana care solicita serviciile unui psiholog nu este privita ca un pacient, precum in medicina clasica. Raporturile dintre solicitant si psihoterapeut sunt de egalitate si colaborare, spre deosebire de relatia medic-pacient unde pozitia medicului este preponderant dominanta si autoritara.

Astfel, relatia psihoterapeutica vizeaza statutul de om al solicitantului in integralitatea lui. Raporturile dintre acesta si psihoterapeut urmaresc optimizarea si consolidarea specifica pe multiple nivele: afectiv, cognitiv, comportamental, corporal si chiar spiritual.

Relatia terapeutica dintre psiholog si client

Securitatea si confidentialitatea sunt reperele profesionalismului sub care se desfasoara fiecare sedinta de psihoterapie  pentru adulti.

Intalnirea cu psihoterapeutul se constituie intr-un moment benefic de regasire interioara, departe de scena cotidianului, intr-un cadru adecvat, intr-o maniera care sa-ti faciliteze redescoperirea propriei valori.

Pe parcursul sedintelor de psihoterapie individuala pentru adulti ambii parteneri vor juca un rol activ in procesul de optimizare, implicarea in relatia terapeutica devenind mai mult decat o simpla relationare – un veritabil barometru al propriei existente.

Astfel, vei putea relationa cu psihoterapeutul asa cum vrei tu, poti sa razi sau sa plangi, poti sa te exprimi in voie, fara teama de a fi judecat sau etichetat, poti formula opinii fara riscul de a fi criticat sau luat peste picior.

Interventii psihoterapeutice

O psihoterapie pentru adulti apeleaza la tehnici specifice, neinvazive, adaptabile oricarui tip de personalitate, avand rezultate deosebit de bune in:

 • Depresie
 • Anxietate
 • Atac de panica
 • Insomnii
 • Fobii
 • Stres
 • Traume
 • Abuz de substante
 • Tulburari de alimentatie
 • Dificultati de comunicare, relationare, adaptare
 • Interventii specifice pentru modificarea factorilor psihologici implicati în afectiuni psihosomatice:

Cum ne poate ajuta psihoterapia depresiei pentru adulti Bucuresti?

Spre deosebire de terapia de grup, o psihoterapie individuala pentru adulti prezinta anumite caracteristici.

Pornind de la realitatea faptului ca fiecare individ este unic, psihoterapia individuala ne ajuta:

 • sa identificam noi solutii, adecvate personalitatii noastre
 • sa redimensionam problema reclamata abordand-o dintr-o perspectiva noua
 • sa descoperim si sa accesam propriile resurse interne
 • sa gestionam situatiile conflictuale

De cate ori va trebui sa vin la cabinet ?

Frecventa intalnirilor  se va stabili de comun acord, de catre client si psiholog, la inceputul terapiei, timpul rezervat fiecarei sedinte fiind de 60 de minute.

Psihoterapie individuala online

Clientilor care nu se pot deplasa din varii motive (se afla in alt oras, alta tara, nu au timp suficient etc.) li se asigura suportul prin intermediul mediului online.

Cand se observa efectele psihoterapiei?

La inceperea sedintelor de psihoterapie individuala pentru adulti in cabinetul din Bucuresti se vor stabili obiectivele urmarite, acestea rezultand atat din discutiile preliminare, cat si din administrarea de chestionare si teste care vor evidentia particularitatile fiecarui caz in parte.

Efectele psihoterapiei vor fi observabile in functie de gravitatea problemei reclamate si de gradul de implicare al clientului in actul terapeutic.

Este necesar ca timpul afectat terapiei sa fie unul rezonabil; chiar daca se pot observa imbunatatiri relevante inca de la primele intalniri, se recomanda continuarea sedintelor pana la disparitia completa a simptomelor, insistandu-se pe dezvoltarea unor mecanisme de adaptare optime.

In cabinetul de psihologie din Bucuresti, in cadrul sedintelor de psihoterapie pentru adulti sustinute, vei invata cum poti face fata momentelor dificile pe care le traversezi.

Psihoterapia anxietatii Bucuresti 23 ian. 2022

De:Alex Oros

Psihoterapia anxietatii / Uncategorized

Psihoterapia anxietatii Bucuresti si online

Psihoterapia anxietatii Bucuresti si online

Psihoterapia anxietatii  – Bucuresti si online –  te poate transforma dintr-o persoana invadata de temeri, aproape mereu nelinistita, intr-o persoana echilibrata si relaxata. Pentru acesta transformare este necesar sa inveti cum sa adopti strategii inteligente si eficiente.

Primul pas ca sa intelegi mai bine cum functioneaza psihoterapia anxietatii,  este sa afli  cateva amanunte despre aceasta tulburare.  Iata o scurta descriere a conceptului de anxietate.

Anxietatea era considerata de Sigmund Freud drept un fenomen fundamental si problema centrala a nevrozelor. O stare de disconfort emotional ce cuprinde componente fiziologice, comportamentale.

Anxietatea a fost definită de către unii autori ca fiind o „teamă fără obiect“, iar de altii ca o „trăire penibilă a unui pericol iminent şi nedefinit, ca o stare de aşteptare încordată”.

Apeland la psihoterapia anxietatii vei constientiza ca poti experimenta doua tipuri de anxietati:

 • Anxietatea normala – apare ca un raspuns adaptativ la o situatie noua, la o schimbare sau o experienta noua, la stres.

Anxietatea este considerata ca fiind o experienta subiectiva comuna, cotidiana.

 • Daca anxietatea normala este adaptativa, anxietatea patologica este caracterizata printr-o intensitate marita si o durata care nu se justifica. Persoana anxioasa nu se poate adapta, dezvoltand un comportament specific de evitare a situatiei anxiogene.

Anxietatea se caracterizează printr-o senzaţie difuză, neplăcută, vagă, de teamă sau nelinişte, însoţită de simptome vegetative: cefalee, transpiraţie, palpitaţii, tahicardie, disconfort gastric, etc.

Anxietatea afectează gândirea, percepţia şi învăţarea, putând produce distorsionarea percepţiilor, scăzând puterea de concentrare, memoria asociativă şi de evocare.

Un alt aspect important este efectul său asupra selectivităţii atenţiei. Astfel, o persoană anxioasă va selecta anumite lucruri sau evenimente din jur şi va exagera importanţa altora în încercarea de a-şi justifica anxietatea ca răspuns la o situaţie înfricoşătoare. Apeland la psihoterapia anxietatii vei invata cum sa faci fata situatiilor de acest gen.

Tulburarile anxioase

Intr-o clasificare a tulburarilor anxioase putem intalni urmatoarea selectie:

 • Panica fara agorafobie
 • Panica cu agorafobie
 • Agorafobie fara istoric de panica
 • Fobie specifica
 • Fobia sociala
 • Tulburare obsesiv-compulsiva
 • Stres posttraumatic
 • Stres acut
 • Anxietate generalizata
 • Tulburare anxioasa datorata unor conditii medicale generale
 • Tulburare anxioasa indusde o substanta
 • Tulburare anxioasa fara alte specificatii

Simptomatologie

Cei mai multi clienti care au apelat la psihoterapia anxietatii au declarat ca, in situatii percepute subiectiv ca anxiogene, au prezentat manifestari somatice precum:

– ameteli

– transpiratii

– diaree

– palpitatii

– neliniste psihomotorie

– hipertensiune

– sincope

– tahicardie

– parestezii la nivelul extremitatilor

– tremor

– dureri epigastrice

– simptome urinare

Psihoterapia anxietatii pentru adulti in Bucuresti si online

Psihoterapia anxietatii pentru adulti, efectuata la Cabinet psiholog Bucuresti, fie prin hipnoza, psihoterapie integrativa, psihoterapie de scurta durata, are efecte deosebite in tratamentul acestei tulburari.

Psihoterapia anxietatii actioneaza asupra cauzei, nu doar inlatura simptomele tulburarii de anxietate.

psihoterapie pentru anxietate este benefica beneficiarului, acesta constientizand procesul dezvoltarii patologie si invatand strategii de adaptare care sa-i permita desfasurarea unei vieti normale.

Desfasurarea sedintelor de psihoterapie

Psihoterapia anxietatii se desfasoara in mod obisnuit la cabinet, dar se poate efectua si online.

Psihoterapeutul identifica simptomele si apreciaza severitatea acestora administrand teste, chestionare si/sau scale de evaluare profesionale, licentiate, dedicate acestei tulburari.

Totodata, in urma relatarilor clientului/beneficiarului, se obtin informatii relevante despre simptome si despre aparitia acestora in anumite imprejurari.

Sedintele pentru psihoterapia anxietatii vor avea o frecventa relativ ridicata, cu o verificare  a asimilarii si aplicarii strategiilor discutate.

Psihoterapia depresiei online 11 ian. 2022

De:Alex Oros

Depresie

Psihoterapia depresiei online

Psihoterapia depresiei online – avantaje pentru client

Psihoterapia depresiei online prezinta o serie de avantaje fata de psihoterapia „clasica”, adica psihoterapia efectuata intr-un cabinet. Avantajele evidentiate de  psihoterapia online sunt in  stransa legatura cu progresul tehnologic si viteza de dezvoltare a acestuia. Conditiile tehnologice actuale, dar si contextul socio-economic, permit ca psihoterapia depresiei online sa fie mai accesibila decat psihoterapia „clasica” din mai multe puncte de vedere. Citeste mai mult „Psihoterapia depresiei online”

In depresie 09 sept. 2020

De:Alex Oros

Depresie

In depresie – lucruri pe care sa le eviti

Ce sa nu  faci cand esti in depresie

Primul lucru pe care nu trebuie sa-l faci daca te suspectezi  a fi in depresie este sa te culci pe-o parte, ignorand semnalele. Nici sa o tii langa ca esti in depresie nu este ok doar pentru ca te simti trista intr-o zi.

Cel mai corect ar fi si sa verifici acest aspect. Poti s-o faci citind materialele de pe site sau sa iti faci o programare. Citeste mai mult „In depresie – lucruri pe care sa le eviti”

Tratamentul depresiei 05 sept. 2020

De:Alex Oros

Depresie

Tratamentul depresiei prin metode complementare

Tratamentul depresiei cu lumina

Tratamentul depresiei implica, mai ales in cazul depresiilor sezoniere, recurgerea la adjuvante. Luminozitatea ambianta si alternanta ei diurna si sezoniera au fost implicate in variatiile de dispozitie si in aparitia tulburararilor depresive specific.

Pentru intelegerea mecanismelor au fost emise diferite ipoteze si diferite tratamente cu lampi care produc lumina. Dar nu orice tip de lumina, ci puternica, intense, asemanatoare cu cea a luminii solare.

Ideea de a folosi lumina pentru tratamentul depresiei a aparut inca din 1989, Canadian Journal of psychiatry publicand un articol in aceasta privinta.

Studii mai recente, din 2008, au abordat de asemenea tratamentul depresiei prin luminoterapie. Au fost analizate trei directii. Citeste mai mult „Tratamentul depresiei prin metode complementare”

Depresia apare in cuplu 02 sept. 2020

De:Alex Oros

Depresie

Depresia in cuplu

Identifica depresia in relatia de cuplu

Uneori, depresia isi face aparitia in cuplu fara ca partenerul celui afectat sa-si dea seama de asta.

Printre numerosii factori asociati cu depresia, relatiile interpersonale si competentele sociale ocupa un loc deosebit de important. Ipoteza de la care pleaca psihologii este ca lipsa competentei sociale are un rol determinant in aparitia depresiei.

Competenta sociala reprezinta capacitatea unui individ de a interactiona cu ceilalti, simultan, corespunzator si eficient. Adica, intr-un mod care nu incalca normele, valorile si asteptarile sociale pertinente in contextual interactiunii.

Aceasta conditionare reciproca intre fapte nu e perceputa negative de ceilalti si ajuta astfel persoana sa-si atinga obiectivele vizate.
Persoana depresiva isi evalueaza propriile competente sociale cu mai multe strictete decat o persoana non-depresiva.
Interlocutorii utilizeaza numeroase elemente de intercatiune si de comunicare pentru a aprecia relatia si competentele sociale ale partenerilor lor. Citeste mai mult „Depresia in cuplu”

Tulburare depresiva majora 23 iun. 2020

De:Alex Oros

Depresie

Tulburarea depresiva majora

Criterii de diagnostic a tulburarii depresive majore

Cea mai trista zi din an. In aceasta zi se actualizeaza neimplinirile, se ajunge la un prag deosebit de oboseala psihica si fizica, omul se simte epuizat pe multiple planuri.

Conform DSM V, criteriile pentru tulburarea depresiva majora sunt:

A. Cinci (sau mai multe) dintre urmatoarele simptome au fost prezente in cursul aceleiasi
perioade de 2 saptamani si reprezinta o modificare fata de nivelul anterior de functionare;
cel putin unul dintre simptome este fie (1) dispozitie depresiva fie (2) pierderea interesului
sau placerii. Citeste mai mult „Tulburarea depresiva majora”

psihoterapia in tratarea depresiei 05 ian. 2020

De:Alex Oros

Depresie / Uncategorized

Psihoterapia in tratarea depresiei pentru adulti

Psihoterapia in tratarea depresiei pentru adulti

Psihoterapia in tratarea depresiei pentru adulti necesita, in primul rand, intelegerea de catre client/beneficiar a simptomatologiei acestei afectiuni.

De cele mai multe ori, persoana suferinda se prezinta la psiholog sustinand ca are depresie. Din discutiile cu clientul, reiese ca aceasta concluzie personala implica o capacitate de recunoastere a deteriorarii starii de bine, insotita de un interes specific pentru informatiile medicale referitoare la depresie.

Psihoterapia in tratarea depresiei – simptome generale ale depresiei

Depresia se manifesta printr-o simptomatologie caracteristica:

Persoana suferinda prezinta o dispozitie deprimata, trista, disperata sau ca „fara chef”.

Uneori, dispozitia este descrisa ca fiind iritabila sau anxioasa.

In unele cazuri, dispozitia depresiva nu este constientizata de catre client sau este negata. Aceasta poate fi identificata in cursul interviului. Sentimentul de tristete este present frecvent.

Psihoterapia in tratarea depresiei consemneaza diminuarea, respectiv, restrangerea sferei de interes a subiectilor pentru activitatile pe care le faceau placere pana de curand.

Nu le mai pasa de nimic

Persoanele depresive isi pierd interesul atat pentru ambianta, cat si pentru propria persoana, inclusiv igiena, tinuta incepand sa fie neingrijita.

In timpul sedintelor de psihoterapie pentru tratarea depresiei putem afla ca, in episoadele depresive severe, chiar si sarcinile zilnice, cum ar fi spalatul, imbracatul dimineata sau mancatul sunt epuizante si par a necesita un efort considerabil.

Apetit

Apetitul este de obicei redus, majoritatea subiectilor afirmand ca se straduiesc sa manance. In unele forme de depresie, apetitul este uneori crescut, suferindul consumand compulsive anumite alimente. Se poate constata o crestere sau scadere in greutate.

Somn

Somnul este perturbat, aparand insomnia mediana sau terminala.

Cand persoana sufera si de anxietate, poate sa apara insomnia initiala, de adormire, pacientul adoarmind dupa o jumatate de ora, o ora dupa ce se aseaza in pat. In anumite forme ale depresieiei, unele persoane pot prezenta hipersomnie nocturna sau diurna.

Lentoare

Lentoarea este considerata unul dintre simptomele principale ale depresiei, manifestandu-se atat in vorbire, cat si in gandire, respectiv in miscarile corpului.

Ruminatii

Persoana face aprecieri negative asupra propriei valori care nu corespund realitatii sau ruminatii in legatura cu erori minore din trecut.

Persoana nu-si mai gaseste rostul, se gandeste ca totul este inutil, gasind in moarte o solutie posibila si o alternativa rezonabila.

Afectarea gandirii

In general, cei mai multi subiecti acuza deteriorarea capacitatii de a gandi, de a se concentra sau de a lua decizii. Secundar scaderii capacitatii de concentrare a atentiei apare hipomnezia, drept urmare cei care desfasoara activitati intelectuale sunt adesea incapabili sa realizeze performantele anterioare. La elevi, scaderea notelor poate demonstra concentrarea redusa a atentiei.

 

Psihoterapia in tratarea depresiei intervine prin conturarea tabloului clinic pe baza simptomatologiei reclamate de catre client. In functie de natura si intensitatea depresiei, se vor stabili obiective terapeutice.

Ce motive ne determina sa apelam la psihoterapia in tratarea depresiei?

Apelam la psihoterapie individuala pentru adulti atunci cand, noi, ca oameni, simtim ca suntem depasiti de realitate. Ca momentele de tristete si anxietate ne coplesesc. Ca suntem din ce in ce mai irascibili, mai nervosi. Cand ne suparam din te miri ce si aruncam cu vorbe grele in jur. Cand lumea noastra interioara incepe sa-si piarda sensul alterand contactul cu lumea exterioara.

Cui soliciti servicii de psihoterapie individuala pentru adulti

Daca traversam  momente asemanatoare cel mai indicat ar fi sa apelam la un psihoterapeut specializat in psihoterapie pentru adulti.

Un psihoterapeut ne poate acorda asistenta profesionista in cadrul intim al cabinetului sau online.

Rolurile in sedintele de psihoterapie individuala pentru adulti

In cadrul psihoterapiei pentru adulti, persoana care solicita serviciile unui psiholog nu este privita ca un pacient, precum in medicina clasica, raporturile dintre solicitant si psihoterapeut fiind de egalitate si colaborare. Spre deosebire de relatia medic-pacient unde pozitia medicului este preponderant dominanta si autoritara.

Astfel, relatia psihoterapeutica vizeaza statutul de om al solicitantului in integralitatea lui, raporturile dintre acesta si psihoterapeut urmarind optimizarea si consolidarea specifica pe multiple nivele: afectiv, cognitiv, comportamental, corporal si chiar spiritual.

Pihoterapia in tratarea depresiei si relatia terapeutica

Securitatea si confidentialitatea sunt reperele profesionalismului sub care se desfasoara fiecare sedinta de psihoterapie.pentru adulti

Intalnirea cu psihoterapeutul se constituie intr-un moment benefic de regasire interioara. Departe de scena cotidianului, intr-un cadru adecvat, intr-o maniera care sa-ti faciliteze redescoperirea propriei valori.

Pe parcursul sedintelor de psihoterapie pentru adulti  ambii parteneri vor juca un rol activ in procesul de optimizare, implicarea in relatia terapeutica devenind mai mult decat o simpla relationare – un veritabil barometru al propriei existente.

Astfel, vei putea relationa cu psihoterapeutul asa cum vrei tu. Poti sa razi sau sa plangi, poti sa te exprimi in voie, fara teama de a fi judecat sau etichetat, poti formula opinii fara riscul de a fi criticat sau luat peste picior.

Psihoterapia apeleaza la tehnici specifice, neinvazive, adaptabile oricarui tip de personalitate, avand rezultate deosebit de bune terapia depresiei.

Psihoterapia in tratarea depresiei pentru adulti ne ajuta

Pornind de la realitatea faptului ca fiecare individ este unic, psihoterapeutul pentru adulti ne ajuta:

sa diminuam simptomele si manifestarile clinice ale afectiunii prezente, in prima faza, urmarind  eliminarea integrala

sa imbunatatim relatiile in cadrul familiei, cu prietenii si la serviciu

sa identificam noi solutii, adecvate personalitatii noastre

sa redimensionam problema reclamata abordand-o dintr-o perspectiva noua

sa descoperim si sa accesam propriile resurse interne

sa gestionam situatiile conflictuale

De cate ori va trebui sa vin la Cabinet psihoterapeut Bucuresti  ?

De comun acord, frecventa sedintelor va fi stabilitade catre client si psihoterapeut. Timpul alocat fiecarei sedinte  este de 60 de minute.

Psihoterapia in tratarea depresiei online

Clientii care nu se pot prezenta la cabinet din diverse motive (se afla in alt oras, alta tara, nu au timp suficient etc.) li se asigura sedinte de psihoterapie online.

 

DACA TE-AI RECUNOSCUT IN SIMPTOMATOLOGIA DESCRISA MAI SUS, NU INTARZIA SA IEI MASURI !

SANATATEA TA ESTE BUNUL CEL MAI DE PRET.

SUNA-MA LA TELEFON 0724.870.300 !

Depresia clinica 06 apr. 2018

De:Alex Oros

Depresie

Depresia. Tratamentul ei de-a lungul timplui

Depresia clinica vs posedare

Depresia clinica este cea mai neinteleasa dintre toate bolile. Insa tendinta noastra actuala de a-i stigmatiza pe cei care sufera de ea nu reprezinta decat o reflectare palida a ceea ce se intampla in trecut. Scrierile de inceput descriu persoanele care se aflau intr-o stare de recluziune extrema, dintre care multi sufereau de depresie clinica probabil, ca fiind… posedati. Acest model demoniac strabate intreaga literatura a Greciei Antice, desi Hipocrate. Care, probabil ca a reprezentat un consortiu medical al vremii, punea accentul pe o abordare mai umanista si mai descriptiva. El a fost primul care a descris „depresia”, o reflectare a faptului ca simptomele sau comportamentele pot fi produse de procese psihologice.

Depresia – putina istorie

Autorii romani si evrei erau in favoarea modelului posedarii in cazul bolilor mintale si acesta apare in Biblie nu doar o data. Pe intregul cuprins al Europei, posedarea si vrajitoria erau explicatiile preferate ale schimbarilor suferite de o persoana in cursul bolii depresive si a altor boli care afecteaza mintea, chiar pana la mijlocul secolului XVIII si in America de Nord chiar pana mai tarziu. Tratamentul era simplu si brutal si era prezentat in Malleus Malleficarum, publicat in 1486. Citeste mai mult „Depresia. Tratamentul ei de-a lungul timplui”

terapia depresiei 03 mart. 2018

De:Alex Oros

Depresie

Terapia depresiei – afectiunea psihica a secolului XXI

Terapia depresiei presupune, pentru inceput, identificarea simptomelor care caracterizeaza aceasta afectiune. Depresia… Lucruri care pana mai ieri iti faceau placere, nu mai prezinta nici o atractie; actiuni pe care le executai fara nici o problema par din ce in ce mai dificil de intreprins. Aproape toate initiativele dispar, lipsa motivatiei conducand la amanarea majoritatii proiectelor aflate in derulare si chiar la incetarea lor. Intalnirile cu prietenii se raresc, discutiile cu acestia devin oarecum monotone, sterile, lipsite de consistenta bucuriei contactului social. Incet, incet, culorile vietii devin cenusii. Conform informatiilor furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, depresia este o boala extrem de frecventa. Aceasta afecteaza aproximativ 121 de milioane de oameni in intreaga lume. Prevalenta acestei tulburari este inalta: una din sapte persoane va suferi un episod depresiv pe parcursul vietii. Citeste mai mult „Terapia depresiei – afectiunea psihica a secolului XXI”