
De:Alex Oros
Depresie
Psihoterapia depresiei Bucuresti
Ce motive ne determina sa apelam la psihoterapia depresiei Bucuresti
Psihoterapia depresiei pentru adulti Bucuresti. Ca adulti, ne putem confrunta uneori cu situatii care necesita prezenta in cabinetul de psihoterapie. In viata fiecaruia dintre noi pot aparea momente de tristete, anxietate, nemultumire… Momente in care ne simtim blocati sau cu nervii intinsi la maxim… Simtim cum ceva se intampla, cum incepem sa pierdem acel sentiment de incredere in noi. Siguranta de zi cu zi parca se subrezeste cu fiecare oftat al nostru… Suntem din ce in ce mai irascibili sau mai deprimati… Ajungand sa fim ingrijorati si sa ne punem intrebari asupra sanatatii noastre.
Daca traversam o perioada asemanatoare, iar spijinul familiei sau al prietenilor ne-a lipsit ori nu ne-a fost de folos, cel mai bine ar fi sa apelam la servicii profesioniste. La psihoterapia individuala pentru adulti.
Un psiholog ne poate acorda intotdeauna un ajutor calificat, intr-o maniera profesionista si intr-un mod discret. In cadrul sedintelor de psihoterapie pentru adulti vom invata cum putem face fata momentelor dificile pe care le traversam, cum sa infruntam stresul si sa gestionam situatiile conflictuale. Citeste mai mult „Psihoterapia depresiei Bucuresti „

De:Alex Oros
Psihoterapia anxietatii
Psihoterapia anxietatii Bucuresti-Cabinet psihoterapie sector 4
Psihoterapia anxietatii Bucuresti si online
Psihoterapia anxietatii – Bucuresti si online – te poate transforma dintr-o persoana invadata de temeri, aproape mereu nelinistita, intr-o persoana echilibrata si relaxata. Pentru acesta transformare este necesar sa inveti cum sa adopti strategii inteligente si eficiente.
Primul pas ca sa intelegi mai bine cum functioneaza psihoterapia anxietatii, este sa afli cateva amanunte despre aceasta tulburare. Iata o scurta descriere a conceptului de anxietate.
Anxietatea era considerata de Sigmund Freud drept un fenomen fundamental si problema centrala a nevrozelor. O stare de disconfort emotional ce cuprinde componente fiziologice, comportamentale.
Anxietatea a fost definită de către unii autori ca fiind o „teamă fără obiect“, iar de altii ca o „trăire penibilă a unui pericol iminent şi nedefinit, ca o stare de aşteptare încordată”. Citeste mai mult „Psihoterapia anxietatii Bucuresti-Cabinet psihoterapie sector 4”

De:Alex Oros
Depresie
Psihoterapia depresiei online
Psihoterapia depresiei online – avantaje pentru client
Psihoterapia depresiei online prezinta o serie de avantaje fata de psihoterapia „clasica”, adica psihoterapia efectuata intr-un cabinet. Avantajele evidentiate de psihoterapia online sunt in stransa legatura cu progresul tehnologic si viteza de dezvoltare a acestuia. Conditiile tehnologice actuale, dar si contextul socio-economic, permit ca psihoterapia depresiei online sa fie mai accesibila decat psihoterapia „clasica” din mai multe puncte de vedere. Citeste mai mult „Psihoterapia depresiei online”

De:Alex Oros
Depresie
In depresie – lucruri pe care sa le eviti
Ce sa nu faci cand esti in depresie
Primul lucru pe care nu trebuie sa-l faci daca te suspectezi a fi in depresie este sa te culci pe-o parte, ignorand semnalele. Nici sa o tii langa ca esti in depresie nu este ok doar pentru ca te simti trista intr-o zi.
Cel mai corect ar fi si sa verifici acest aspect. Poti s-o faci citind materialele de pe site sau sa iti faci o programare. Citeste mai mult „In depresie – lucruri pe care sa le eviti”

De:Alex Oros
Depresie
Tratamentul depresiei prin metode complementare
Tratamentul depresiei cu lumina
Tratamentul depresiei implica, mai ales in cazul depresiilor sezoniere, recurgerea la adjuvante. Luminozitatea ambianta si alternanta ei diurna si sezoniera au fost implicate in variatiile de dispozitie si in aparitia tulburararilor depresive specific.
Pentru intelegerea mecanismelor au fost emise diferite ipoteze si diferite tratamente cu lampi care produc lumina. Dar nu orice tip de lumina, ci puternica, intense, asemanatoare cu cea a luminii solare.
Ideea de a folosi lumina pentru tratamentul depresiei a aparut inca din 1989, Canadian Journal of psychiatry publicand un articol in aceasta privinta.
Studii mai recente, din 2008, au abordat de asemenea tratamentul depresiei prin luminoterapie. Au fost analizate trei directii. Citeste mai mult „Tratamentul depresiei prin metode complementare”

De:Alex Oros
Terapie de cuplu
Depresia in cuplu
Depresia in relatia de cuplu
Uneori, depresia isi face aparitia in cuplu fara ca partenerul celui afectat sa-si dea seama de asta.
Printre numerosii factori asociati cu depresia, relatiile interpersonale si competentele sociale ocupa un loc deosebit de important. Ipoteza de la care pleaca psihologii este ca lipsa competentei sociale are un rol determinant in aparitia depresiei.
Competenta sociala reprezinta capacitatea unui individ de a interactiona cu ceilalti, simultan, corespunzator si eficient. Adica, intr-un mod care nu incalca normele, valorile si asteptarile sociale pertinente in contextual interactiunii.
Aceasta conditionare reciproca intre fapte nu e perceputa negative de ceilalti si ajuta astfel persoana sa-si atinga obiectivele vizate.
Persoana depresiva isi evalueaza propriile competente sociale cu mai multe strictete decat o persoana non-depresiva.
Interlocutorii utilizeaza numeroase elemente de intercatiune si de comunicare pentru a aprecia relatia si competentele sociale ale partenerilor lor. Citeste mai mult „Depresia in cuplu”

De:Alex Oros
Depresie
Tulburarea depresiva majora
Criterii de diagnostic a tulburarii depresive majore
Cea mai trista zi din an. In aceasta zi se actualizeaza neimplinirile, se ajunge la un prag deosebit de oboseala psihica si fizica, omul se simte epuizat pe multiple planuri.
Conform DSM V, criteriile pentru tulburarea depresiva majora sunt:
A. Cinci (sau mai multe) dintre urmatoarele simptome au fost prezente in cursul aceleiasi
perioade de 2 saptamani si reprezinta o modificare fata de nivelul anterior de functionare;
cel putin unul dintre simptome este fie (1) dispozitie depresiva fie (2) pierderea interesului
sau placerii. Citeste mai mult „Tulburarea depresiva majora”

De:Alex Oros
Depresie
Psihoterapia depresiei pentru adulti Bucuresti
Psihoterapia depresiei pentru adulti Bucuresti
Psihoterapia depresiei pentru adulti Bucuresti – o abordare caracteristica psihologiei clinice moderne necesita, in primul rand, intelegerea simptomatologiei acestei afectiuni.
Chiar daca tabloul clinic al depresiei este complex, iata in continuare cateva puncte de reper care permit semnalarea acestei afectiuni.
Psihoterapia depresiei – simptome generale ale depresiei
Depresia se manifesta printr-o simptomatologie caracteristica:
Persoana suferinda prezinta o dispozitie deprimata, trista, disperata sau ca „fara chef”.
Uneori, dispozitia este descrisa ca fiind iritabila sau anxioasa. Citeste mai mult „Psihoterapia depresiei pentru adulti Bucuresti”

De:Alex Oros
Depresie
Depresia. Tratamentul ei de-a lungul timplui
Depresia clinica vs posedare
Depresia clinica este cea mai neinteleasa dintre toate bolile. Insa tendinta noastra actuala de a-i stigmatiza pe cei care sufera de ea nu reprezinta decat o reflectare palida a ceea ce se intampla in trecut. Scrierile de inceput descriu persoanele care se aflau intr-o stare de recluziune extrema, dintre care multi sufereau de depresie clinica probabil, ca fiind… posedati. Acest model demoniac strabate intreaga literatura a Greciei Antice, desi Hipocrate. Care, probabil ca a reprezentat un consortiu medical al vremii, punea accentul pe o abordare mai umanista si mai descriptiva. El a fost primul care a descris „depresia”, o reflectare a faptului ca simptomele sau comportamentele pot fi produse de procese psihologice.
Depresia – putina istorie
Autorii romani si evrei erau in favoarea modelului posedarii in cazul bolilor mintale si acesta apare in Biblie nu doar o data. Pe intregul cuprins al Europei, posedarea si vrajitoria erau explicatiile preferate ale schimbarilor suferite de o persoana in cursul bolii depresive si a altor boli care afecteaza mintea, chiar pana la mijlocul secolului XVIII si in America de Nord chiar pana mai tarziu. Tratamentul era simplu si brutal si era prezentat in Malleus Malleficarum, publicat in 1486. Citeste mai mult „Depresia. Tratamentul ei de-a lungul timplui”

De:Alex Oros
Depresie
Terapia depresiei – afectiunea psihica a secolului XXI
Terapia depresiei presupune, pentru inceput, identificarea simptomelor care caracterizeaza aceasta afectiune. Depresia… Lucruri care pana mai ieri iti faceau placere, nu mai prezinta nici o atractie; actiuni pe care le executai fara nici o problema par din ce in ce mai dificil de intreprins. Aproape toate initiativele dispar, lipsa motivatiei conducand la amanarea majoritatii proiectelor aflate in derulare si chiar la incetarea lor. Intalnirile cu prietenii se raresc, discutiile cu acestia devin oarecum monotone, sterile, lipsite de consistenta bucuriei contactului social. Incet, incet, culorile vietii devin cenusii. Conform informatiilor furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, depresia este o boala extrem de frecventa. Aceasta afecteaza aproximativ 121 de milioane de oameni in intreaga lume. Prevalenta acestei tulburari este inalta: una din sapte persoane va suferi un episod depresiv pe parcursul vietii. Citeste mai mult „Terapia depresiei – afectiunea psihica a secolului XXI”