Servicii

SOLUTII PSIHOTERAPEUTICE PENTRU CUPLU

Terapia de cuplu este, in esesnta, un exercitiu de adaptabilitate. Relatiile care se formeaza in interiorul cuplului sunt atat de variate, incat am putea spune usor ca unitatea acestuia are la baza insasi diversitatea legaturilor nascute intre cei doi parteneri. Desigur, fiecare partener aduce cu sine un bagaj personal plin cu amintiri, experiente si convingeri – sa le spunem aspecte sigure.

In acelasi timp, fiecare dintre cei doi parteneri deruleaza scenarii distincte in ceea ce priveste cuplul, au o anumita viziune personala asupra derularii relatiei, intr-un cuvant asteptari – sa le spunem aspecte nesigure.

Experienta cuplului consemneaza diferite faze: formare, dezvoltare, destramare, istoricul acestora continand inclusiv elementele de criza aparute. Cand criza este gestionata corect, cu atentia cuvenita, cu obiectivitate si blandete, cuplul poate depasi aceasta etapa si chiar mai mult decat atat, isi poate imbogati relatia cu noi continuturi si semnificatii avand rol de autoreglare.

Cand criza se accentueaza, iar cei doi parteneri nu gasesc resursele necesare depasirii impasului, este necesara consultarea unui psiholog.

 

Terapia de cuplu poate restabili echilibrul intern al relatiei si unitatea cuplului, lasand nealterate valorile individuale ale partenerilor.

Ce motive determina un cuplu sa apeleze la psihoterapie?

  • Certurile
  • Infidelitatea
  • abuzul
  • Gelozia
  • Indecizia (in legatura cu partenerul, cu sarcina)
  • Dinamica sexuala

 

Cum decurg sedintele de terapie în cuplu?

Intalnirea initiala are rolul de a ne cunoaste, de a asculta problemele expuse de cei doi parteneri, motivele fiecaruia avand importanta pentru desfasurarea ulterioara a sedintelor.

Cum cei doi parteneri vad in mod diferit lucrurile, fiind totusi doi oameni diferiti, motivele si asteptarile lor vor alcatui un tablou destinat analizei psihologului. In urma informatiilor aflate, vom decide impreuna obiectivele terapiei.

Daca exista puncte de vedere diferite in ceea ce priveste obiectivele terapiei, acestea vor fi discutate în cadrul sedintelor. Pentru clarificarea acestor aspecte sunt necesare uneori sedinte individuale cu fiecare din membrii cuplului.

In cabinetul de psihologie din Bucuresti, in cadrul sedintelor de psihoterapie, veti invata cum puteti face fata momentelor dificile pe care le traversati in relatia de cuplu, veti avea posibilitatea sa va redescoperiti si, impreuna cu partenerul dumneavoastra, sa stabiliti noi jaloane pe terenul de joc.


Beneficiaza de o sedinta gratuita

Contacteaza-ma telefonic si afla cum poti beneficia de aceasta oferta.

Ai nevoie de un sfat? Contacteaza-ma!